2e Wereldoorlog / Schiereiland

Ontbeten in het restaurant en hup met de koffers weer de boot op en terug naar het vaste land. Bij de haven aangekomen in de busjes en op naar de Erawan watervallen.

Prachtige watervallen met in totaal 7 verdiepingen tellende plateau's. Wij hebben er in totaal 3 van gehad en de andere 4 laten gaan, want dat is een klim van circa 1 uur op naar 1500 meter hoog. Waarbij naar wij later vernamen de klim vanaf plateau 3 steeds steiler en gladder werd. Goede keuze dus. Hier hebben gedrieen lekker relaxt en genoten van allen mensen die onder de watervallen gingen staan en van genoten. Tevens van de hier aanwezig apen ook genoten van hun apenstreken die ze bij de andere toeristen uithaalde. Kopje koffie genuttigd en na circa 3 uur hebben alle gasten zich weer verzameld voor de lunch.

Na de lunch zijn we in de busjes geklommen en zijn linea recta gereden naar de overbekende Bridge over the River Kwae. De gehele Birma spoorlijn, inclusief beroemde brug, is gebouwd door zeker 62.000 krijgsgevangene en 200.000 inwoners van Thailand en Birma (overigens ook ertoe gedwongen) in wat eerst 5 jaar zou moeten duren, maar uiteindelijk in 14 maanden is waargemaakt.

Na een wandeling over de brug (hetgeen een bizar gevoel geeft) door gegaan naar de ere bergaafplaats in Kanchanaburi. Hier liggen circa 7.000 POW's (Prisoners of War) die gesneuveld zijn aan de bouw van de Birma Spoorlijn. Hier liggen ook circa 1.300 Nederlanders die hier zijn omgekomen. Ook dit is erg indrukwekkend en met respect lopen we over de begraafplaats en tonen de eer die deze dappere mensen verdienen.

Als laatste stop van de dag gaan we naar het JEATH museum (Japan, England, America, Australia, Thais, Holland). Hier krijgen we een zeer indrukwekkend verhaal zowel in woord als geschrift te zien van wat er zich hier heeft afgespeeld in de tweede wereldoorlog. Iedereen wordt er stil van en er wordt even geen woord gewisseld.

Hierna op naar de boot om over te varen in een minuut of tien naar het Kasem Island Resort. Hier aangekomen ingecheckt opgefrist en daarna lekker buiten Thais gegeten. Wederom weer bijtijds naar bed, daar we een aantal zeer indrukwekkende en vermoeiende dagen achter ons hebben. En trouwens morgen ook weer een drukke dag, daar we met boot, bus en vliegtuig moeten begeven naar het volgende oord van deze reis....... Ko Samui.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer