Rustdag op Ko Samui

Ja ja de rustdag is aangebroken. En wat moeten we daar nu over schrijven? Weet nu nog niet of het een kort of een lang verhaal gaat worden, maar dat zien we gedurende het verhaal wel.

Zoals gezegd rustig opgestaan en rond 08.15 uur (lees Thaise tijd 08.30 uur) was het alle ballen verzamelen in de lobby. Op naar de ontbijtzaal, wat een desillusie, geen ontbijt op het strand, maar gewoon in het restaurant aan een tafeltje plaats nemen. Wel lekker aan een tafel gezeten met aan drie kanten open ruimte. Wist niet dat het zo vroeg al zo bedrukkend kan zijn. Zelfs op de vroege ochtend is mijn hoofd (en overigens niet alleen mijn hoofd) zo lek als een mandje. Waar het water vandaan komt weet ik niet, maar met dit tempo ben ik met 45 minuten uitgedroogd (denk ik).

Lekker paar witte broodjes geroosterd (zo ook Pa en El), paar gebakken eitjes besteld, die naar de tafel gebracht worden. Ook hier paar kopjes naar binnnen gewerkt voor wat door moet gaan als koffie en de broodnodige vitamientjes in de vorm van jus d'orange. Inmiddels is het door al dat getreuzel al 09.30 geworden.

Terug naar de kamer om de zwemkleding aan te trekken en klaar om te zonnen cq te relaxen op een ligbed, Is ook niet heel vervelend zo'n dagje nix doen. Ik heb nog wat strafwerk te doen, de blog bij te werken. Gezien de voorbije dagen, geen zin de eerste dag na zo'n reis, tweede dag poging om te schrijven en bijna klaar en dan eruit gegooid te worden vanwege slechte internet verbinding. Daarna een dag zonder electriciteit en de dag daarna weer zonder internet. Dus de enige die eigenlijk geen rustdag heeft is ondergetekende. Vooruit dan maar weer en hup met de geit, achter een computer plaats nemen en aan het typen geslagen. Lekker bezig en bijna de gehele eerste dag toevertrouwd aan het digitale papier en ............. @#%$%&&**(&#%$$ hebben ze hier de rekening niet betaald of zoals eerder aangekondigd gooit de Thaise NUON (Essent mag ook van mij) de stroom eraf. Weg verhaal en de temperatuur bij mij stijgt naar ongekende hoogte en hier het hoofd er koel bij houden wordt vreselijk moeilijk. Uithuilen, drankje doen en toch maar weer proberen en jawel hoor, zoals jullie hebben gezien maak ik in 1 keer een aanzienlijke inhaalslag om alles bij te werken.

De uren kruipen voorbij tiktak tiktak, en als snel is het weer tijd om te gaan lunchen. Hotel restaurant hebben we gehad dus op naar het echte Thaise leven. Pa als gids voorop, El ernaast en ik een keer voor de broodnodige verandering als mak schaapke erachter aan. En jawel ongeveer 250 meter voorbij het hotel zien ze een leuk klein zeer pover ogend restaurantje. Mooi gesitueerd aan het water, boven de tafels een bamboe dakje. We nemen plaats en krijgen al snel een menu kaart in onze handen. Dit is prettig............. allemaal plaatjes van wat je kan eten met (als het voorhanden is) een Engelse omschrijving van wat er op de foto te zien is en de Thaise benaming. Als kleine kinderen wijzen we uiteindelijk een gerecht aan en wachten netjes af. Zoals verwacht een zeer smaakvolle maaltijd en rondgegeten verlaten we na een uurtje het etablissement en gaan uitbuiken op het bedje. Al naar gelang bij het strand of het zwembad.

Op een gegeven moment moeten we rennen voor ons leven ................... komt me daar een grijze wolk aanzetten en in de verte zien we een angstaanjagend regenscherm aanzetten. Net op tijd weten we het restaurant te bereiken en ons veilig te stellen voor hetgeen dat komen gaat.

Haha leest net als een spannend roman dit besef ik nu. Maar zo erg was het niet hoor, was gewoon een enorme hoosbui die over het eiland raast. Meerdere mensen bleven gewoon zwemmen in de zee of in het zwembad en wij gingen een lekkere gin-tonic drinken. Gedurende de borrel besloten om morgen maar eens een echte lekkere Thaise massage te nemen en El neemt een massage tegen celluloid/cellulites of iets dergelijks. Snel een plekje gereserveerd voor 3 personen en op het slagen van de reservering nog maar een borreltje. Voor pa en el is gin tonic inmiddels een plebs drankje geworden en nemen een countreau.

@#%$%$%^^^ weer de NUON die me dwars zit. Weer klapt de energie voorziening eruit en weg computer/internet en verhaal. Maar heb ervan geleerd (ja een snelle leerling) om de 1 of 2 alinea's sla ik nu maar op. Wellicht dat jullie bij elke opslaan poging mijnerzijds een email krijgen dat er weer een verhaal is kan ik ook niets aan doen. a) krijgen jullie allemaal een keer heeeeel veeeeeel emails van mij b) bij klachten bel de NUON in Thailand.

Afijn verder met het verhaal dan maar.

Lekker opfrissen en hapje gaan eten in dorp zelf. Leuke tentjes links en rechts van de straat en uitzoeken maar. Ook nu weer een leuk lekker en gezellig Thais restaurant gevonden en buikje volgegeten. Om de calorieen te verbranden besluiten we om een wandeling te maken en wat verderop de straat in te gaan. Lijkt hier op een zeer toeristische plaats is om jullie een beeld te geven de evenknie van Chersonisoss / Salou of een andere bekende badplaats waar er alles alleen draait om drank, muziek, drank, muziek jongens en meiden. Wel leuk om te zien.

Uiteindelijk besloten om het feestgedruis te verlaten en lekker op ons balkon te gaan zitten met een zelf gekocht drankje bij de lokale Gall & Gall. Voor pa een pernodje en voor El en moi het drankje dat je eens in je leven gedronken moet hebben. Lekker wat ijs erin en genieten. Onderwijl vindt er een hotel naast ons nog een vuurwerk show plaats. Dus als goden in Thailand genietend van het licht en knal spektakel overdenken we de "drukke" dag die achter ons ligt en verheugen ons op datgeen wat morgen komen gaat.

Gegroet en tot morgen

Reacties 1

Wil van Bleiswijk 15-08-2011 18:32

Wat leuk al die herkenbare verhalen. Dat fietsen in Bangkok over die smalle "loopbruggen" herinner ik me nog heel goed, vooral als je dan een haakse bocht moet nemen. En lekker eten hé!!!

Geniet ervan alledrie en vooral groetjes aan (schoon)zus El.
Sawadeeka!!!

Dick en Wil

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer