Olifant(je) rijden

De gehele dag is snel beschreven. Wederom lekker niets doen en doen wat we gisteren ook gedaan hebben. Maar niets is minder waar. We moeten ervoor zorgen dat we om 13.00 vandaag bij de receptie staan want we gaan Chang rijden.

Chang rijden ??? wat is dat nu weer zullen jullie denken ......... Dat is op Dombo gaan zitten en je een uurtje rond laten rijden door de Jungle. Nou kan jullie vertellen dat is een hele belevenis. Om 13.00 bij de receptie opgehaald, blijkt het geen mini-bus te zijn, maar een rasechte pick-up truck. Voorin kunnen een viertal mensen plaats nemen en dan is er ook nog plek voor de chauffeur. Laat nou net al 2 mensen eerder zijn opgehaald dan ons. Jullie raden het al Thieu'tje mag achterin de laadbak plaatsnemen en Pa en El nemen lekker comfortabel plaats in de koele, van airco voorziene gesloten passagiers ruimte.

Als hobbelend, bompend over hetzelfde pad als eerder beschreven begeven we ons naar de olifanten farm. Ondertussen lijkt het wel alsof ik wederom een Thaise massage onderga en na een minuut of 20 gebroken  en vol met blauwe plekken bereiken we de plek waar de diverse olifante gedwee op ons staan te wachten.

Ze zijn toch wel groot die beesten als je er zo dichtbij staat, maar hoe kom je in hemelsnaam in dat bakkie alwaar de uur durende safari tocht in moeten zitten. (overigens die beesten stinken wel hoor, of is dat het angstzweet van de mensen die nu beseffen dat het misschien best wel eng is zo hoog achterop de rug van een olifant). Uiteindelijk beginnen we het alle drie nog leuk te vinden ook. Pa en El op mamma olifant en ik op dochter olifant een uurtje schudden door de jungle. Erg leuk.

Nu nog dat verdomde ritje terug in die pick-up zien te overleven, biertje drinken en dan jullie weer van de nodige verhalen voorzien. Nou zoals jullie nu zullen bedenken heb ik het nog overleefd ook en is het me na een biertje ook nog gelukt om het verhaal op digitale papier te krijgen ook.

Morgen moeten we weer door naar het volgende eiland Ko Tao. Moeten we ook nog regelen, maar dat zal gezien de ervaringen die we hebben tot nu toe ook geen probleem zijn. Wellicht tot morgen, als we de overtocht redden en er daar natuurlijk weer internet hebben.

Gegroet en tot internets

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer