Amsterdam naar Bangkok

Iedereen zal wel denken, leven ze nog, zijn ze wel aangekomen hebben ze geen internet in Thailand?

Jawel we zijn er, maar eerste avond last van de reis en te moe om een eerste indruk hier op de site achter te laten. Tweede avond eerste poging gedaan, maar crash van internet bij hotel op moment dat we het verhaal live wilde laten gaan. Daarna 2 dagen doorgebracht zonder internet (eerste dag omdat we in een hotel verbleven waar uberhaupt geen electriciteit aanwezig was en tweede dag geen internet op eilandaje). Zo nu genoeg introductie en en hoe en waarom geen vehaal. Nu gaat het echte werk beginnen.

Wat kan lang duren voordat je mag vertrekken op vakantie. Maandag de hele dag gebruikt om 1 koffer te pakken en een rugzak. Heen en weer lopen om te kijken of je alles bij je hebt. Dan opgehaald worden om naar de Lange Voort te worden gebracht (eerste taxi van de vakantie) en vervolgens samen met de andere (lot)reisgenoten wachten op de volgende taxi naar Schiphol. En ja hoor eindelijk is het 5 uur en worden we opgehaald door "kleine"  zussie met haar tuut tuut.

Opeengepropt in 1 auto als een haas naar Schiphol gebracht. En daar de koffers afgegeven. We hadden een dag daarvoor al electronisch ingechekt. Door de douane heen en daar alvast een hapje gegeten. We vliegen tenslotte pas om 20.45 uur en verwachten gezien de tijd van de vlucht geen eten meer. Wat een keuze pizza, pasta, bistro of toch wat anders. Als echte toeristen uiteindelijk bij de clown met de gele M gegeten.

Daarna wat inkopen gedaan, sigaretten voor mij, boekje voor pa en El en nog wat andere kleinere niet nader te noemen aankopen. Netjes op tijd gemeldt bij de Gate en aan het boarden geslagen. Ons waren de stoelen op rij 29 toebedeeld. Netjes volgens schema is de vlucht begonnen en nu moeten we 10 uur lang gezellig schouder aan schouder doorbrengen en proberen de tijd door te komen.

Kan lang duren die 10 uur, maar films helpen wel daarbij. Van slapen komt natuurlijk bijna niet terecht als je als een haring in een tonnetje moet zitten en proberen te slapen. Maar goed al met al toch redelijk snel gegaan. Geland op Bangkok airport de koffers van de band genomen en alvast de nodige Bath'jes uit de muur gehaald. Wat een geld heb je dan op zak zeg.

Buiten worden we netjes opgewacht door een HET van de organisatie Khiri travel. Een HET ???? jaja een zeer fragiele kerel met lang haar een rok en op te grote pumps met hoge hakken. Maar het kan ermee door we hoeven alleen maar met hem te wachten op een taxi naar het hotel. Snugger zijn ze ook niet hier in Thailand, want 3 mensen hebben 3 koffers en dat proberen we allemaal achterin de auto te krijgen die voorzien is van een grote gastank. Lukt dus niet. Afijn na enige hulp en aanwijzingen van onze kant toch gelukt. Op naar het hotel Navalai River Resort.

Na een klein uurtje te hebben gereden aangekomen en ingecheckt in een prachtige kamer eerst zelf even de omgeving verkent. Leuke straatjes en die echt Aziatisch aandoen. Lekker hapje gegeten in het hotel aan de rivier en daarna snel het bedje opgezocht. Tenslotte is reizen best vermoeiend en morgen willen we de dag doorbrengen met een bezoekje aan het paleis van de Koning en een geplande fietstocht in het rumoerige Bangkok.

Tot morgen allemaal.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer